Reizen

Fotoalbums:

 


Nog wat oude fotootjes van Europa-vakanties:


Alpen
Click for larger image.   Eťn van de mooiste valleien in de Franse Alpen. Deze vallei ligt in het Parc National des Ecrins, bij het dorpje Prapic.
 Vallee de Prapic    
Click for larger image.   Het Zwitsers Nationaal Park is een prachtig Alpen-gebied, maar natuurlijk mag je daar niet met een hond in. Gelukkig zijn er genoeg zeer mooie alpenvalleien vlak rond het N.P. om wandelingen te maken mťt hond, want wat is nou een alpenwandeling zonder trouwe viervoetster.
 Zwitsers N.P.     
Click for larger image.   Ook in Oostenrijk zijn er nog mooie valleien, hoewel je wel goed je best moet doen om te vergeten dat de bergen daar grotendeels opgeofferd zijn aan het wintersportgebeuren.
 Hohe Tauern N.P.    


Engeland/Schotland
Click for larger image.
Skye
  Een weggetje door het bergachtige deel van Skye. In de jaren '70 waren alle wegen in Noordwest Schotland zo, enkelbaans weggetjes met passeerplaatsjes, direct in het ruige landschap.
Tegenwoordig zijn de wegen grotendeels (of misschien al helemaal) vervangen door "echte" wegen, twee banen, hekken en borden er langs, strepen erop.
   
Click for larger image.
Handa
  Bezoek aan het vogeleiland Handa, voor de noordwestkust van Schotland, is een must. Niet alleen vanwege de kolonies van duizenden zeekoeten, alken, papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en noordse stormvogels, maar ook vanwege de torenhoge kliffen. Via een rondwandeling over het eiland krijg je dit alles van bovenaf te zien. Een plekje om niet te vergeten en om nog eens naar terug te gaan.
   
Click for larger image.   Het vogeleiland Skomer, dat ligt voor de zuidwestelijke punt van Wales, herbergt ongeveer dezelfde vogelsoorten als Handa. Alles is iets minder spectaculair, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.
 Skomer    
 Snowdonia (Wales)


PyreneeŽn

  Zie ook deze fotoalbums: 2004 en 2005, 2007

Click for larger image.     Click for larger image.     Click for larger image.     Click for larger image.
Aigues Tortes N.P.  PyreneeŽn lelie Ordesa N.P. Oto


Noorwegen

 
Click for larger image.     Click for larger image.     Click for larger image.     Click for larger image.
Junkerdalen     LŚtefoss     Hardangervidda     Svartisen

 
Click for larger image.     Click for larger image.     Click for larger image.
Uitzicht over fjord Aardpyramides Svartisen

 


Tenerife

 
Click for larger image.
   
Click for larger image.
Caldera del Teide
Pico del Teide (3700m)
Winter 1996